Casa Betania

Casa de copii din Uricani își propune să deschidă o nouă poartă către un viitor mai blând pentru tinerii și copiii defavorizați din România care privesc cu neputință la prezent, căzând de multe ori pradă deznădejdei. Speranța și cultul speranței îi poate ajuta să traverseze cu bine o perioadă de tranziție spre normalitate, o normalitate pe care noi de multe ori uităm să o apreciem deoarece ne aparține de multe ori din oficiu și nu luptăm pentru ea în mod repetat.

Sub protecția Directiei Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, cât și cu sprijinul ONG-ului Betania, am reușit să punem pe picioare această casă pentru a investi în educația tânărului aflat în dificultate.

19 suflete cu vârstele cuprinse între 8 și 18 ani se află în CASA URICANI ce își doresc continuitate și un viitor mai bun cu ajutorul programelor educaționale. Doi dintre copiii casei Uricani, au reușit să meargă la facultate în Petroșani, să își cultive mai departe pasiunile și dorințele lor, să aspire către un viitor mai bun și prosper, în care există șanse egale la educație pentru toți.

Dorind să arătăm că există o șansă și pentru copiii și tinerii defavorizați, o lume a solidarității și a ajutorului reciproc, una dintre mizele principale ale CASEI URICANI este integrarea acestor copii pe viitor pe piața muncii. De aceea, încercăm să realizăm o serie de proiecte socio-educative pentru a le dezvolta numeroase aptitudini și pasiuni.
Ne dorim să dotăm o sală cu computere pentru a le putea dezvolta și aptitudinile tehnice. Tehnoredactarea unui text, realizarea unui desen pe computer sau realizarea unei foi de calcul, elaborarea unei prezentări pot deveni lucruri accesibile pentru aceștia cu ajutorul unor computere.


Update proiect

Avem prima veste bună! Copiii de la Casa Betania vor avea calculatoare în sălile de curs.
Am reușit sa strângem cele 7 pc uri din prima donație (10 PC-uri într-o configurație excelentă cu tot cu licențe de Windows și 7 monitoare).
Însă pentru a putea finaliza acest prim pas mai avem nevoie de ajutorul vostru pentru câteva achiziții.

Bugetul necesar pentru a putea finaliza dotarea sălii de curs a casei Betania* cu 7 PC-uri, ar fi următorul: echipamente - 7 kit tastatura/mouse 350 lei, cabluri 70 lei, switch 150 lei, router 200 lei cheltuieli logistice: - închiriere mașină 250 lei, benzina 350 lei Total: 1370 lei.


(acceptăm și donații în echipamente (noi sau s/h), însă bineînțeles că nu acceptăm keyboard/mouse s/h).
In continuare avem nevoie de bani pentru cursuri de pregatire.
*Vom rămâne cu 3 PC-uri (fără monitoare) pt casa de copii de la Lupeni. Vom merge și la ei când vom avea toate cele 7 pc-uri complete.

Proiecte pilot

Incepem cu 2 proiecte pilot, care vor ajuta un numar de 50 de copii
din casa familială Betania Uricani și centrul de plasament Lupeni.