Casa Lupeni

În Casa noastră de copii din Lupeni trăiesc 25 de copii și tineri cu vârsta cuprinsă între 5 și 18 ani. Majoritatea copiilor sunt dați în grija noastră de către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului. Aproape toți din copii stau aici împreună cu unul dinte frații sau surorile lor. Unii mai au contact cu familia lor iar alții, dimpotrivă, nu au.

Mai mult de jumătate din copiii casei Lupeni au sub 10 ani, iar educația în acest moment e un lucru de căpătăi în formea lor, în dezvoltarea aptitudinilor lor.

Toți copiii au trecut prin multe greutăți de-a lungul vieții lor, greutăți care le-au lăsat multe cicatrici sufletești. Cu toate acestea ei, sunt copii care nu au uitat niciodată să spere la reușită, la o izbândă în raport cu condițiile sărăcăcioase ale prezentului și cu un destin cel puțin auster, din punct de vedere financiar. Ei odată cu scurgerea timpul au reușit să formeze o “mare familie”. Datorită sprijinului nostru, acești copii, de la mic la mare, pot spera la un viitor mai bun, dobândind o personalitate independentă cu ajutorul unor programe socio-educative.

Ei se străduiesc zi de zi să meargă la școala și să învete, să acumuleze informații pentru a putea deveni adulții responsabili de mâine.

Proiecte pilot

Incepem cu 2 proiecte pilot, care vor ajuta un numar de 50 de copii
din casa familială Betania Uricani și centrul de plasament Lupeni.